NSK

Nordisk Samarbeidskomite for komplementær og alternativ medisin
Organisationen er et samarbejde mellem ledende naturterapeutiske organisationer i Sverige, Finland, Danmark, Norge og Island.
www.nsk-center.org 

2014
NSK møde i Oslo 2014

2012
EU vil tage Komplementær og Alternativ Behandling (KAB) seriøst.
LNS NaturSundhesrådet deltog som repræsentant for Danmark i NSK sammen med SR i EU Cambrellas Final Conference den 29. november 2012 i Bruxelles.
Pressemeddelelse fra Cambrellas meeting 2012

 

 

 

 

 

 

 


Deltagere på foto fra højre: John Petter Lindeland NNH Norge, Kirsten Hartvig Rowley SR DK, Charlotte Yde SR DK, Susanne Nordling KAM Sverige, Turid Jacobsen NNH Norge, Viveca Nylund LKL Finland, Erling Helmer Jensen LNS DK.

 

SRab

Sundhedsstyrelsens Råd for alternativ behandling

SRab har d. 28-10-2005 vedtaget at være det overordnede, centrale samarbejdsforum mellem myndigheder og alternative behandlere, repræsenteret via de respektive paraplyorganisationer for alternative behandlere. I januar 2013 blev SRab udvidet med 3 underudvalg grundet nedlæggelsen af ViFAB
(Videns og Forskningscenter for Alternativ Behandling). Læs evt. her

SRab rådgivende udvalg:
LNS repræsenteres ved formand Annette Kurtzmann
- Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


SRab internationale udvalg:
LNS repræsenteres ved formand Annette Kurtzmann
- Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

SRab forskningsudvalg:

LNS repræsenteres ved Mogens Ehrich
- Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., Henrik Isager Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Forhistorie:
I 1986 opfordrede Sundhedsstyrelsens Kontaktorgan LNS (dengang Natur helbredelsens Fremme LNF) at igangsætte proceduren vedrørende en registreringsordning for naturbehandlere. Det skulle ske efter de forslag og kriterier, som LNS (LNF) havde fremsat og drøftet med Sundhedsstyrelsens Kontaktorgan i 1985. I arbejdsgruppen sad flere alternative behandlerforeninger. Statusrapporten skabte grundlaget for den senere frivillige registreringsordning for alternative behandlere (RAB) i juni 2004.

LOLEX

 

LOLEX ledes af Lone Blanner Jul og Lotte Timmermann

De har ekspertise inden for fødevarelovgivning og rådgivning om mærkningsreglerne for fødevarer og kosttilskud,  tilsætningsstoffers lovlighed, korrekt ingrediensangivelse, egenkontrol, ja, i det hele taget ved de, hvordan man som kosttilskudsvirksomhed skal gebærde sig i lovjunglen.

Oplysning til vores erhvervs- og branchemedlemmer

NYE KRAV i forbindelse med indførelsen af Elite-smiley-ordningen:

Pr. 1. maj 2008 skal enhver fødevarevirksomhed [kosttilskudsvirksomhed], der markedsfører sig på egen hjemmeside, vise sine seneste fire kontrolrapporter hhv. kontrolresumeer på hjemmesiden. De skal placeres på et let synligt sted. Enten skal hjemmesiden vise kopier af rapporterne – eller den kan linke til firmaets side påfindsmiley.dk. Når du har oprettet linket en gang, vil det altid vise dine kontrolrapporter.

Af detailhandlen kræves det desuden, at rapporterne fremover skal kunne læses af kunderne, INDEN de går ind i forretningen. Det betyder i praksis at smiley-rapporterne skal ud at hænge på døren eller i vinduet, eller på et andet ude fra lige så synligt sted. Butikker med flere indgange skal have rapporter hængende ved alle indgange.

Kilde: LOLEX aps, www.lolex.dk
Læs om Elitesmiley-reglerne her
www.findsmiley.dk

LNS - det naturlige samlingspunkt

May Day

Til fremme af selvansvar og sundhedsbevidsthed. LNS og May Day samarbejder især på kosttilskuds- og urteområdet i EU regi.

ANH

Alliance for Natural Health (ANH)

Alliance for Natural Health, UK.
Fremmer og beskytter naturlig sundhed og hjælper og inspirerer til personlig myndiggørelse og valgfrihed i sundhedsvæsenet, menneskeretsligt og i EU. Vore engelske samarbejdspartnere på kosttilskudsområdet og i forhold til EU.

ANH-International: Nu kan vi starte sagsanlæg!

Marts 2011: ANH Alliance for Natural Health samt den hollandske Benefyt Foundation har indsamlet over 90.000 pund og kan starte det fælles sagsanlæg ved den britiske domstol. Senere skal sagen føres ved EU-domstolen vedr. det alvorlige problem om EUs regulering af urter og kosttilskud. 

Baggrunden for beslutningen om at føre retssag kan læses på dansk her (PDF). Et uddrag af ANH's sidste nyhedsbrev på dansk her.

Der kan doneres midler til ANHs retssag mod EUs urtelove via LNS konto reg. nr 8401 1147844. 

Skriv: "Retssag – urtedirektiv" samt dit navn, evt. organisation, adresse og evt. email.

 

Underkategorier